keskiviikko 15. elokuuta 2012

Sormi-maljakko


Sormi-maljakko, sillä nimellä olen aina tätä maljakkoa kutsunut.

Saimme sisarieni kanssa maljakot joskus 1970-luvun alussa isänäitimme siskolta Kainolta. Hän asui Tampereella ja aina toi jotain tuliaisia meille tytöille. Väri oli kaikille vihreä. Kaikille kolmelle piti aina tuoda samanlainen tuliainen ettei tullut kinaa, kenen on parempi, kivempi tai kauniinpi.
Olen kirpputoreilta löytänyt isot sormet ja myös ruskean pienen, en enää muista mitä niistä maksoin, itseni tuntien en montaa euroa. Sinisen maljakon löysin Hietsun kirpputorilta viime sunnuntaina. Myyjä oli ihana, pyysi maljakosta euron, en tingannut! Ja hän sanoi sen olevan miehensä lempimaljakko ja aikoo kertoa että sai maljakosta kympin. Hän ítse ei maljakosta pitänyt.
Pohdin paikkaa maljakko asetelmalleni ja päädyin laittamaan ne renginkaapin päälle. Tyyli ja aikakausi on aivan eri, mutta minusta näyttävät hyvältä yhdessä!
Jos sinulla on myynnissä "sormi-maljakoita" väreissä joita minulla ei ole, tarjoa rohkeasti! Ja valmistaja tiedosta olen myös kiitollinen! (Valmstajaa en tiedä, mutta uskoisin niiden olevan kotimaisia ehkä Humppilan Lasin valmistamia.)





Ei kommentteja: