tiistai 18. syyskuuta 2012

Porkkanakakku

Syntymäpäivieni kunniaksi tein porkkanakakun työkavereilleni.
Apua olen puolessavälissä yhdeksääkymmentä! No onneksi työkavereista yksi lohdutti että olen hyvin säilynyt, ettei naamassani ole ryppyjä. Taitaa olla sen verran paksut posket ettei rypyt näy.....
Tämä porkkanakakku on todella helppo ja mehevä, sai muuten hyvän vastaanoton, kaikki meni!
Ohje on Saara Törmän kirjasta Saa vaivata. Kanelin tilalle laitoin piparkakkumaustetta koska kanelia minulla ei ollut.


Porkkanakakku


Taikina:
4,5 dl hienoksi raastettua porkkanaa
3,5 dl fariinisokeria
2 dl rypsiöljyä
1,5 dl maitoa (tai vettä)
5,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja (tai maissitärkkelysjauhoja)
1,5 tl leivinjauhetta
1,5 tl ruokasoodaa
0,5 tl suolaa
2 tl piparkakkumaustetta

Kuorute:
200 g appelsiinituorejuustoa
1 dl tomusokeria
1dl kermaa

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Voitele kakkuvuoka.
  3. Mittaa kulhoon porkkanaraaste, fariinisokeri, öljy ja maito. Sekoita älä vatkaa, puuhaarukka on mainio työväline!
  4. Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet ja lisää ne sokeriseokseen.
  5. Kaada taikina vuokaan ja paista sitä noin 45 minuuttia tai kunnes kokeilutikkuun ei enää tartu taikinaa.
  6. Jäähdytä hyvin.
  7. Sekoita tuorejuusto ja tomusokeri, vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita kermavaahdon joukkoon tuorejuustoseos ja levitä kakun päälle. Koristella voit vielä vaikka paahdetuilla manteilastuilla tai marsipaaniporkkanoilla!


Ei kommentteja: