tiistai 8. tammikuuta 2013

Saippuaaaa Soap

Tein ystävieni kanssa saippuuaa viikonloppuna. Teimme keittiösaippuaa, oliivisaippuaa ja merisuolasaippuaa ja minä kokeilin kookossaippuaa. Keittiösaippuaan laitoimme tuoksuksi suklaata ja kahvinporoja reilummin kuin ohjeessa. Oliivisaippua Saara Kuhan ohjeella ja merisuolasaippuaan laitoimme kuivattua rosmariinia ja väriä ultramariinin sinistä sekä tuoksuina, piparminttua, eucalyptysta, patsulia ja sitrusta.Merilevää emme käyttäneet ja suolaa laitoimme pussista kaatamalla, sitä emme mitanneet. Muottina käytettiin Clasolssonilta ostettuja muovirasioita. Muotteja meillä oli kahdeksan, joten saippuoista tuli aika suuria. Minun pitänee ostaa muovirasioita vielä yksi paketti. Kookossaippuani ei onnistunut! Käytin siinä kookoskermaa ja unohdin että "maito" kuumeee ja massa ei onnistunut kun en sitä jääkaappiin laittanut ja tein sen vielä isoon purkkiin, niin massa ei jäähtynyt nopeasti ja nestettä nousi purkin yläosaan, jonka kaadoin pois. Pilkoin kyllä massan paloiksi ja laitoin kuivumaan, saapi nähdä mitä siitä sitten tulee...
I made some soup with my friend last weekend. We made kitchen soap, olive soap and sea salt soap and tried to make some coco soap.
To the kitchen soap we put some chocolate and coffee beans to give soap a nice flavor. Olive soap is made with Saara Kuha’s recipe. To the sea water soap we put some dehydrated rosemary and some ultramarine blue color and as fragrance peppermint, eucalyptus and citrus. We didn’t use any seaweed and we didn’t measure the amount of salt.
My coco soap didn’t went well. I used coco cream(vai milk) and I forgot that milk will get warm and soap won’t work if I don’t put it to the fridge. And I didn’t put it in the fridge.. But I cut the soap into a small pieces and put them to dry. We will see what is going to happen..

 
Merisuolasaippua

 
Keittiösaippua



Oliivisaippua


Kookossaippua

Ei kommentteja: