torstai 2. toukokuuta 2013

Munkkeja

Vapun kunniaksi teimme munkkeja! Selailin netistä ohjeita ja päädyin muokkaamaan Myllyn Paras sivustolta löytynyttä Rahkamunkkien ohjetta.
Jääkaapissa meillä on aina Rainbow Vaniljarahkaa, se on Vivin aamiainen sekä iltapala. Siis todellakin JOKA ilta ja aamu. Matkoilla ei tietenkään löydy samanlaista rahkaa ja kerran matkalta palattuamme Vivi tokaisi lempirahkaansa syöden; Elämä ilman rahkaa on ihan tyhmää!
Tein pienen annoksen, munkit ovat minusta parhaimmillaan hieman lämpiminä.

2dl vettä
150g Vaniljarahkaa
0,5dl voisulaa
1 kananmuna
0,5dl sokeria
ripaus suolaa
1ps kuivahiivaa/25g tuorehiivaa
1tl vaniljasokeria
2tl kardemummaa
5dl vehnäjauhoja
Paistamiseen minä käytin Sunnuntain Munkkirasvaa 2pakettia(rasvaa jää pariin seuraavaan munkinpaistoon)

Kiehauta vesi, sekoita siihen rahka. Seos jäähtyy samalla sopivan lämpöiseksi hiivalle. Laita kulhoon sokeri ja hiiva ja kaada vesi-rahkaseos joukkoon ja sekoita. Lisää kananmuna ja loput kuivat aineet pikku hiljaa hyvin vaivaten. Minä sekoitin ensin vispilällä ja sitten vielä käsin. Lopuksi lisää voisula ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Taikina on käsiin tarttuvaista mutta kuuluukin olla, pehmeästä taikinasta saadaan kuohkeita munkkeja. Kohota taikina kaksinkertaiseksi ja vaivaa taikinasta ilmat pois ja tee pyöryköitä ja kohota uudelleen.
Uppopaista munkkeja noin +180 asteisessa rasvassa kullankeltaiseksi valuta ja sokeroi ja nauti.


Vivin ottama kuva. Hän totesi että kun kameraa pitää vinottain niin tulee hauskempia kuvia!

Myös Vivin ottama kuva. Huomaa sommittelu!

Ei kommentteja: