maanantai 9. heinäkuuta 2012

Kakkuvuoka sommitelma


Olen kesälomalla ja sataa vettä! Olen aurinko-ihmisiä, rakastan aurinkoa ja lämpöä. No kun on sateista pitää puuhastella sisällä.
Niinpä tein sommitelman kirppari löydöistäni, alumiiniset kakkuvuoat saivat uuden elämän. Porasin pienet reiät vuokiin ja naputtelin nauloja seinään. Seinä on vasta pohjamaalattu ja ehkä siihen tulee myös uusi pintamateriaali, niin ei väliä vaikka reitin sen. Sommitelma on kesäpaikkamme seinässä, ehkä vien sen kuitenkin kotiimme...
Kolme vuokaa on Oy Alumiinitehdas AB:n  ALU valmistamia ,kaksi rengasvuokaa, isompi numero 112 ja pienempi 118 sekä pitkän mallinen "viipale" vuoka numerolla 132T. Yksi rengasvuoka on FINNCROWN valmistama numerolla 22 ja toinen "viipale" vuoka on KONE JA PELTITEHDAS OY, Vähäkyrö ja leima vuodelta 1941. Neljässä muussa ei ole valmistajamerkintää. Yläoikealla oleva vuoka on minusta erityisen kaunis. Samanlaista kuviota en ole nähnyt muuta kuin vanhan leivontakirjan kuvissa, valmiina kakkuna.
Oy Alumiinitehdas AB ALU on toiminut Järvenpäässä, yritän etsiä ALU:n katalogin jostain, että näen mitä vuokia minulta vielä puuttuu.  Onkohan KONE JA PELTITEHDAS OY JA FINNCROWN sama yhtiö, kun molemmat ovat toimineet Vähässäkyrössä? Ja FINNCROWN  kuuluu nykyään Iittala Group Oy Ab konserniin.

Ei kommentteja: