sunnuntai 22. heinäkuuta 2012

Kirpputori-päivä Raumalla

Viime viikolla vietin ihanan päivä siskonin Johannan kanssa Raumalla! Menimme aivan kahdestaan ja se on perheellisille luksusta. Tarkoituksemme oli kierrellä kirpputoreja ja osto-ja myyntiliikkeitä.
Kävelimme vanhassa Raumassa ihastellen taloja, pikku liikkeitä ja tunnelmaa. Hauenguanon Antiikki oli kaunis liike. Ihastelimme vain kaikkia esineitä. Ja monta samanlaista esinettä löytyy Johannan kotoa. Siinä vasta olisi varsinainen osto-ja myyntiliike!
Lokkikirppiksestä (Rauman Seudun Työttömät ry:n ylläpitämä) ostin alumiinisia kakkuvuokia! Palvelu oli ystävällistä ja hintataso oli edullinen, suosittelen!
Seuravaksi suuntasimme Torin kymppi ja liiteri itsepalvelukirpputorilla, mukava paikka, alakerrassa paljon huonekaluja. Pohdimme miten niitä saa sieltä ulos, sen verran huonekalut olivat sekaisin. Mutta varsinainen kirpputori loosseineen oli siisti. Ja mukaan tarttui kuinkas muutenkaan kuin kakkuvuoka!
Viereinen Liiteri sulatti sydämeni! Aivan ihana kunnon osto- ja myyntiliike! Siellä niin paljon katseltavaa ettei päivämme riittänyt kuin pintaraapaisuun. Ostin sieltäkin kaksi kakkuvuokaa. Myyjänä toiminut mies oli todella mukava! Kun kerroin etsiväni alumiinisia kakkuvuokia, hän kertoi että seuraavaalla viikolla on tulossa viisi vanhaa keittiötä tyhjennykseen. Ja hän lupasi katsoa minulle niitä vuokia ja kun juttuun pääsimme kysyin mistä löytäsin ALU:n katalogin tai hinnaston josta näkisin kaikki mallit jota ALU on valmistanut, sellaisen jos hän löytää, lupasi laittaa sivuun. Hän myös suositteli käymään T ja R Lönnströmin kotimuseo:ssa, jossa on esillä mm. alumiinisia kakkuvuokia. Se sai jäädä suosiolla seuraavaan kertaan!
Kotimatkalla poikkesimme myös Laitilassa. Laitilan Kirppis oli todellinen yllätys. Talo näyttää ulkoapäin pieneltä, mutta todella tilava sisältä. Siisti ja ilman tyypillistä kirppis hajua. Mukaan tarttui munkkipannu, vaaka, kauha ja raastin. Sinne myös menen uudelleen ja siellä ei myyty uutta tavaraa, vaan todellakin ihmiset kotoaan kaapeistaan löytämiään tavaroita!

Munkkipannu

  
   Ja pestyäni vuoat naulasin ne seinään! Aikamoinen kokoelma jo......

2 kommenttia:

Anna kirjoitti...

Onpas ollut ihana kirppisretki ja ihania löytöjä!

Janette kirjoitti...

Oli ihana päivä Raumalla! Pitäisikö tahtia jo hidastaa, mutta olen sellainen kun vauhtiin pääsen niin on vaikea lopettaa/hidastaa :)