maanantai 30. heinäkuuta 2012

Pala-väriä!

Aikoinaan ihastelin vanhempieni luona lilan väristä maljakkoa. Maljakossa oli aina koruja ja sitä pidettiin kirjahyllyn lasikaapin perimmäisessä nurkassa. Yhtenä päivänä äitini antoi sen minulle. Siitä keräily sai alkunsa.
Vuosina 1999-2001 olin ahkera sunnuntai-kirpputorien koluaja. Usein kun muu perhe nukkui ja minä suuntasin kirpputoreille ja keräilin Pala-maljakoita, Lumme-kynttilänjalkoja, Ultima Thule-lasisarjaa ja Airisto-astiastoa. Muut sarjat saatan joskus myös esitellä...
Pala-maljakot ovat olleet minulla laatikossa pakattuina hyvin kauan. Itse asiassa eivät ole minulla ryhmänä koskaan olleet esillä. Mitä tuhlausta! Ja nyt vihdoin löysin niille paikan nykyisestä kodistamme. Paraatipaikka olohuoneessamme.
Ikkunalaudalla maljakot pääsevät oikeuksiinsa. Valo taittuu rosoisessa lasissa kauniisti.
Lilan värisen (toinen vasemmalta alla olevassa kuvassa) Palan vanhempani saivat häälahjaksi keväällä 1966.
Pala-maljakkosarjan on suunnitellut Helena Tynell Riihimäen lasille.
Koitin etsiä sarjan valmistusvuosia, mutta en löytänyt.





Kukka ikää 5kk, katseli ihmeissään miten lasipurkit voivat olla noin kiinnostavia!

4 kommenttia:

Anna kirjoitti...

Ihania noi Pala-maljakot! Ja ihanasta Kukasta tosi hyvä kuva!

Janette kirjoitti...

Kukka on aika haastava kuvattava. Mun kamera ei aina ehdi mukaan, mutta tossa tilanteessa olin ajantasalla! Mäkin tykkäään noista maljakoista, vaikka eivät olekkaan romanttista ja valkeaa. Ruskea ja punainen Pala olisi mukava lisä kokoelmaani.

Ellu kirjoitti...

Hei Janette!
Upeita nuo sinun Pala-maljakot. Löysin itsekin ensimmäisen kirkkaan Pala-maljakkoni kirppikseltä ja nyt innostuin itsekin noita keräämään lisää varsinkin, kun näin kauniin asetelmasi ikkunalaudalla.

Janette kirjoitti...

Kiitos! Minustakin ovat upeita ja todella kauniisti auringossa taittaa väriä. Koiramme Kukka vain pudotti 2 Palaa lattialle, keltaisen ja shampanjan väriset. Nyt jäljellä olevat ovat turvassa ikkunan välissä. Toivottavasti löydän uudet tilalle.